ORDU / ÜNYE - Şehit İsmail Ustaoğlu İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Aydıntepe İlkokulu 1947 yılında eğitim ve öğretime açılmıştır. Ortaokul ise 1978 yılında eğitime açılmıştır. Ordu valisi Cafer EROĞLU, Milli Eğitim Müdürü Hasan VAYNİOĞLU2nun teklifi ile ortaokul 1978-1979 eğitim ve öğretim yılında geçici bir binada faaliyete girmiştir. Bu geçici bina, Diyanet İşleri Başkanlığına aitti. Burada eğitim öğretim imkanlarının çok kısıtlı ve araç gereçlerin yok denecek kadar az olması; eğitim ve öğretimdeki başarıyı o derecede olumsuz etkilemiştir.

18 erkek, 7 kız olmak üzere toplam 25 öğrenci ve 1 Matematik Öğretmeni, 1 Sosyal Bilgiler Öğretmeni ve Okul Müdürü ile eğitim öğretim yapılmıştır. Kendi binasın taşınıncaya kadar geçen sürede Ordu Valisi Necati ÇETİNKAYA, İl Milli Eğitim Müdürü ile İlçe Kaymakamları tarafından zaman zaman ziyaret edilmiştir. Ayrıca 20 Şubat 1986 tarihinde Bakanlığımız Müfettişlerince ilk genel denetimimiz yapılmıştır.

Devlet millet işbirliği neticesinde tamamlanan okulumuz kendi binasına 1989 yılının ikinci yarısında taşınmış ve 27 Şubat 1989 tarihinde açılışı yapılmıştır. Açılışa Ordu Milletvekili ve köyümüz ileri gelenlerinden olan Yılmaz SANİOĞLU, Ordu Valisi Utku ACUN katılmışlardır. Bakanlığımızın onayı ile 1990-1991 öğretim yılına okulumuzun ilköğretim okulu olarak girmesi uygun göülmüştür. Daha sonra komşu köyümüz Aydıntepe nüfusuna kayıtlı İsmail USTAOĞLU adı erimizin 26.10.1996 tarihinde bölücü P.K.K. örgütüyle ŞIRNAK-Yekmal'da girişilen çatışma sonucunda şehit düşmesi üzerine; Valilik makamının 06.03.1997 tarihli onayı ile bu erin adı okulumuza verilerek "ŞEHİT İSMAİL USTAOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU"  olarak değiştirilmiştir.

Okulumuzda 14/12/2012 tarihi itibariyle 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 1 Anasınıfı Öğretmeni, 8 Sınıf Öğretmeni, 1 Fen ve Teknoloji Öğretmeni, 2 Türkçe Öğretmeni, 1 İngilizce Öğretmeni, 1 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni, 1 Beden Eğitimi Öğretmeni, 1 Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, 1 Görsel Sanatlar Öğretmeni, 1, Sosyal Bilgiler Öğretmeni, 1 Hizmetli kadrolu olarak görev yapmaktadır. Bunun yanında 1 ücretli İngilizce Öğretmeni görev yapmaktadır. Okulumuzda 1 müdür odası, 1 müdür yardımcı odası, 1 öğretmenler odası, 1 fen laboratuvarı, 1 anasınıfı ve 16 adet derslik bulunmaktadır.

Okulumuz şu an sosyal imkanlara, eğitim-öğretim ve araç gereçler ile donanmıi, çevreye ve ülkemize en iyi şekilde öğrenci yetiştirme imkanlarına sahiptir. Milli ve manevi değerlere saygılı, birlik ve beraberliğimizi koruyan, Atatürk ilke ve inkılaplarını savunan, yarınımızı gönül rahatlığı ile teslim edebileceğimiz gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek azminde ve kararındayız.

Okulumuz bünyesinde  17 derslik, 16 şube, 1 Müdür Odası, 1 Müdür Yardımcısı Odası, 1 Öğretmenler Odası, 1 Bilişim Teknolojileri Sınıfı, 1 Spor Odası ve Tuvaletler mevcuttur.

Yayın: 18.02.2015 - Güncelleme: 15.12.2022 11:02 - Görüntülenme: 1007